Svíčkové řezy na zelenině, knedlík

15. 06. 2008 | † 14. 09. 2011 | kód autora: s1P

 
1 porce 1540 kJ (svíčková - 1140 kJ, jeden knedlík - 400 kJ)

100 g svíčkové - 620 kJ
7 g oleje - 260 kJ
20 g cibule - 40 kJ
40 g kořenové zeleniny - 70 kJ
sůl, pepř, nové koření, bobkový list, tymián, citronová šťáva
10 g hladké mouky - 150 kJ
40 g (1 knedlík) - 400 kJ

svkov_ezy_na_zelenin_01Omyté porce svíčkové zlehka naklepeme, osolíme, opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej, svíčkové řezy na něm z obou stran opečeme, vyjmeme a uchováme v teple. Na zbylém oleji orestujeme nakrájenou zeleninu a cibuli, vrátíme opečené maso, doplníme kořením, podlijeme a dusíme, až je maso měkké. Dokončíme zahuštěním moukou, pak zalijeme vodou, důkladně promícháme a za stálého míchání necháme provařit.


Zobrazit další články tohoto autora

Další články z rubriky jidlo-recepty

Související články

Copyright © 2008-2018 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.